2019

2019. Godt nyttår.

Husker ennå at det knøt seg i magen etter lange ferier da læreren kom inn i klasserommet og sa “nytt år nye muligheter”. Litt sånn skremt, hva nå? Må det skje en forandring? Jeg tror vi automatisk tenker litt nytt, ser på fremtiden med et mer åpent sinn. Det gjør jeg nå.

Så, hva vil jeg gjøre i år? Hva gjorde jeg i 2018 som jeg vil gjøre mer av i år?

Egentlig har jeg aldri likt å ha nyttårsforsetter, men hvorfor ikke finner jeg ikke svar på nå.. så her er de:

- Ta vare på familien, og spesielt på mamma som faktisk er kreftsyk og er midt i cellegiftbehandling. Jeg kommer aldri til å glemme den dagen hun ble operert, kulen i brystet skulle fjernes mens jeg satt på en eller annen visning i København under fashion week og klarte ikke å være tilstede i det hele tatt. Vi hadde snakket mye om jeg skulle dra eller ikke, og mamma ville jeg skulle dra. Operasjonen er nada i forhold til det som venter etterpå, hvor skjør kroppen blir av all gift, hvor nye plager kommer hver eneste dag, håret som faller av, alle tankene rundt sykdommen og om det å en gang bli frisk. Som absolutt er målet og seieren. Min største og viktigste oppgave i det nye året. Å ta vare på mamma.

- Reise alene. Jeg har undersøkt litt i det siste og er nysgjerrig på yoga retreats. Jeg vil finne ut om jeg er like selvstendig og modig som jeg tror jeg er. Jeg vil utfordre meg selv til å gjøre dette helt på egenhånd. Jeg tenker ikke vente så lenge heller, men bare gjøre det. Reise. Puste. Helt alene.

IMG_4243.JPG

- Bli bedre på å ta valg. Vi har alltid valg og i det siste har jeg tenkt på så lite som skal til for at en forandring skjer. Tenk om jeg bestemte meg for å flytte til Italia i morgen, da hadde livet mitt blitt annerledes. Ikke at jeg ønsker å flytte, men det er den tanken som får meg til å føle meg fri. Også tenker jeg at det helt sikkert er en grunn for at jeg er dårlig på å ta valg, det kan være for at jeg skal gjøre så mye mer, oppleve mye, møte nye folk, ja.. mye. Jeg blir glad av tanken. Og viljen og muligheten.

- Gjenbruk, selvfølgelig. Det er så mye fine møbler, lamper, klær, sko, vesker der ute som har en historie, som ikke vil bli kastet, men som vil leve lengre og være med på å skape nye minner. Jeg får alltid mye bedre samvittighet når jeg handler gjenbruk enn nytt, og det bare føles bedre. Et unikt brukt produkt med sjel.

- Lese. Jeg er helt elendig på å lese, men ELSKER å bla i bilder. Jeg trenger en bok som interesserer meg. En bok jeg skal bla i fremfor å scrolle på instagram. Forslag?

- Bruke rando-skiene mine oftere. Bruke naturen jeg har rett utenfor. Kjøre til Åre som er mye nærmere enn man tenker. Kjenne solen på ryggen mens man klatrer opp fjellsidene, få en ordentlig god mestringsfølelse. Ta pauser, se seg bakover og utover landskapet. Se at man kommer nærmere målet, toppen.

- Bade. Jeg elsker å bade. Det å flyte. I går dro jeg og ei venninne på et av treningssenterne vi trener på bare for å sitte i boblebadet og prate. Det var helt magisk.

- Bli bedre på kjøkkenet. Jeg har lyst til å bli bedre på fiskeretter. En god fiskesuppe f.eks.. det har jeg aldri naila. Blåskjell og. Nam.

- Skrive mer her inne. Som en dagbok. Til dere.

guri.