2019

2019. Godt nyttår.

Husker ennå at det knøt seg i magen etter lange ferier da læreren kom inn i klasserommet og sa “nytt år nye muligheter”. Litt sånn skremt, hva nå? Må det skje en forandring? Jeg tror vi automatisk tenker litt nytt, ser på fremtiden med et mer åpent sinn. Det gjør jeg nå.

Så, hva vil jeg gjøre i år? Hva gjorde jeg i 2018 som jeg vil gjøre mer av i år?

Egentlig har jeg aldri likt å ha nyttårsforsetter, men hvorfor ikke finner jeg ikke svar på nå.. så her er de:

- Ta vare på familien, og spesielt på mamma som faktisk er kreftsyk og er midt i cellegiftbehandling. Jeg kommer aldri til å glemme den dagen hun ble operert, kulen i brystet skulle fjernes mens jeg satt på en eller annen visning i København under fashion week og klarte ikke å være tilstede i det hele tatt. Vi hadde snakket mye om jeg skulle dra eller ikke, og mamma ville jeg skulle dra. Operasjonen er nada i forhold til det som venter etterpå, hvor skjør kroppen blir av all gift, hvor nye plager kommer hver eneste dag, håret som faller av, alle tankene rundt sykdommen og om det å en gang bli frisk. Som absolutt er målet og seieren. Min største og viktigste oppgave i det nye året. Å ta vare på mamma.

- Reise alene. Jeg har undersøkt litt i det siste og er nysgjerrig på yoga retreats. Jeg vil finne ut om jeg er like selvstendig og modig som jeg tror jeg er. Jeg vil utfordre meg selv til å gjøre dette helt på egenhånd. Jeg tenker ikke vente så lenge heller, men bare gjøre det. Reise. Puste. Helt alene.

IMG_4243.JPG

- Bli bedre på å ta valg. Vi har alltid valg og i det siste har jeg tenkt på så lite som skal til for at en forandring skjer. Tenk om jeg bestemte meg for å flytte til Italia i morgen, da hadde livet mitt blitt annerledes. Ikke at jeg ønsker å flytte, men det er den tanken som får meg til å føle meg fri. Også tenker jeg at det helt sikkert er en grunn for at jeg er dårlig på å ta valg, det kan være for at jeg skal gjøre så mye mer, oppleve mye, møte nye folk, ja.. mye. Jeg blir glad av tanken. Og viljen og muligheten.

- Gjenbruk, selvfølgelig. Det er så mye fine møbler, lamper, klær, sko, vesker der ute som har en historie, som ikke vil bli kastet, men som vil leve lengre og være med på å skape nye minner. Jeg får alltid mye bedre samvittighet når jeg handler gjenbruk enn nytt, og det bare føles bedre. Et unikt brukt produkt med sjel.

- Lese. Jeg er helt elendig på å lese, men ELSKER å bla i bilder. Jeg trenger en bok som interesserer meg. En bok jeg skal bla i fremfor å scrolle på instagram. Forslag?

- Bruke rando-skiene mine oftere. Bruke naturen jeg har rett utenfor. Kjøre til Åre som er mye nærmere enn man tenker. Kjenne solen på ryggen mens man klatrer opp fjellsidene, få en ordentlig god mestringsfølelse. Ta pauser, se seg bakover og utover landskapet. Se at man kommer nærmere målet, toppen.

- Bade. Jeg elsker å bade. Det å flyte. I går dro jeg og ei venninne på et av treningssenterne vi trener på bare for å sitte i boblebadet og prate. Det var helt magisk.

- Bli bedre på kjøkkenet. Jeg har lyst til å bli bedre på fiskeretter. En god fiskesuppe f.eks.. det har jeg aldri naila. Blåskjell og. Nam.

- Skrive mer her inne. Som en dagbok. Til dere.

guri.

veganske julegaver

Annonse.

Jeg er så glad i MON|SUN; hele konseptet med hverdagsluksus er så viktig. Generelt lever vi travle dager, og derfor synes jeg det er så viktig med en ordentlig pause med fokus på kropp, sinn og egenpleie.

I anledning jul har MON|SUN fine gaveesker fylt med blant annet gode duftlys, kroppspleie og såpe. De har også en god gammeldags såpestykke av kull med duft av mint - så digg, og ikke minst delikat ved siden av servanten.

IMG_2963.JPG
IMG_2962.JPG

Trio scented candles, duftlys laget av 100 % vegetabilsk voks og veke av naturmaterialer. Jeg har ett duftlys stående på badet, ett på nattbordet og ett på stua. Jeg er helt avhengig av å tenne levende lys på denne tiden av året, det er så kooos.

Fint å ha selv, med også hyggelig å gi bort i anledning jul til noen som fortjener det. Lysene er veganske og har tre forskjellige dufter til ulike anledninger.

Frosty Dawn scented candle light, limited edition duftlys med noter av skog, vanilje og bergamott. Lyset er stort og varer lenge, perfekt å ha i for eksempel vinduskarmen. Lukter himmelsk.

IMG_3485.JPG
IMG_2961.JPG

Sist, men ikke minst gaveesken Moment Makers som inneholder god kroppskrubb, pleiende fotmaske, body loation, håndkrem, duftlys og et såpestykke. Produkter beriket med fukt, energigivende materialer og antioksidanter for fin glød. Denne får mamma til jul <3

IMG_2977.JPG
IMG_3523.JPG

Alle produktene fra MON|SUN er veganske og produsert i Sverige. Produktene fås kjøpt på Kicks, både på nett og i butikk.

eyes on - romanin jewellery

Elizabeth Romanin har designet utrolig fine smykker som i denne uken ble lansert i Oslo. Blant annet må fine og enkle øreringer, fine gull- og sølvkjeder samt kraftige sølvringer (favoritt).

IMG_2824.JPG

Gå innom Fwss i prinsensgate og se på kolleksjonen. Hele installasjonen er verd en titt. Så fint.

IMG_2832.JPG
IMG_2826.JPG

brunt og beige.. og fløyel

Ah, liker meg best i fargepaletten her. I leiligheten til Elen er det så fint. Jeg har på meg et kordfløyelses-set med jakke og bukse fra Weekday og høyhalset topp fra Julie Josephine.

IMG_2295.JPG
IMG_2282.JPG
IMG_2246.JPG

collegegenser

Kasta jakka for å vise dere denne fine genseren fra Ganni. Fint å kombinere mørkeblått og beige. Liker halsen med gliselåsen!

IMG_2860.jpg

Matti Klenell x iittala

Annonse.

Perfekt i adventstida, men ellers i året også. Jeg har plassert lysestaken min på spisestue-bordet og der skal den stå lenge. Jeg er helt avhengig av å tenne levende lys på denne mørke tida av året.

IMG_2476.JPG

Lysestaken kommer også i mørkegrå: her.

IMG_2355.JPG

glødete øyenskygge

I det siste jeg har brukt en så fin og digg øyenskygge-palett. Den består av tre ulike, men like nyanser og er lett å påføre. Paletten heter Hyper Real Glow fra Mac.

IMG_0353.JPG

vintage

Jeg elsker å lete etter gamle sko, vesker, klær og tilbehør. For meg har de tingene en helt annen sjarm. Her om dagen fant jeg en kjempefin stripete dress i skapet til mamma, jeg liker at buksa er rett og jakken såpass lang.

IMG_1840.JPG
IMG_1987.JPG

Jeg var på Fretex i Bergen i forrige uke og fant både en vinterkåpe, brune støvletter og et kamelfarget skjørt. Tror jeg betalte rundt 600,- for alt. Kupp.

g.

et pust av gangen

Jeg tror vi mennesker er mestere i og ubevisst fylle opp dagene våre. Skyve vekk, ikke lytte, men fungere. Dagene går i ett og plutselig har uken rast unna idet man skal utgi seg på en ny. Vi skal liksom rekke så mye, men hvorfor? Forventninger? Forventninger fra hvem, oss selv?

Det er som om samfunnet vil ha oss i et og samme hjul og skru opp farten. Det siste jeg vil er å være med å springe om kapp i hjulet. Jeg vil leve livet sakte. Ta et pust av gangen.

IMG_2224.JPG

Det er utrolig hvor lite jeg har delt. Jeg har delt mye av mitt ytre; antrekk, hudpleie-rutiner, bygninger av arkitekter og fint interiør. Personen bak all delingen har lært mye. Og jeg tror veien hit er skapt av erfaring. Og takk gud for all erfaring jeg har lært og skal lære.

Ta et pust av gangen.

guri.