brunt og beige.. og fløyel

Ah, liker meg best i fargepaletten her. I leiligheten til Elen er det så fint. Jeg har på meg et kordfløyelses-set med jakke og bukse fra Weekday og høyhalset topp fra Julie Josephine.

IMG_2295.JPG
IMG_2282.JPG
IMG_2246.JPG

collegegenser

Kasta jakka for å vise dere denne fine genseren fra Ganni. Fint å kombinere mørkeblått og beige. Liker halsen med gliselåsen!

IMG_2860.jpg

Matti Klenell x iittala

Annonse.

Perfekt i adventstida, men ellers i året også. Jeg har plassert lysestaken min på spisestue-bordet og der skal den stå lenge. Jeg er helt avhengig av å tenne levende lys på denne mørke tida av året.

IMG_2476.JPG

Lysestaken kommer også i mørkegrå: her.

IMG_2355.JPG

glødete øyenskygge

I det siste jeg har brukt en så fin og digg øyenskygge-palett. Den består av tre ulike, men like nyanser og er lett å påføre. Paletten heter Hyper Real Glow fra Mac.

IMG_0353.JPG

vintage

Jeg elsker å lete etter gamle sko, vesker, klær og tilbehør. For meg har de tingene en helt annen sjarm. Her om dagen fant jeg en kjempefin stripete dress i skapet til mamma, jeg liker at buksa er rett og jakken såpass lang.

IMG_1840.JPG
IMG_1987.JPG

Jeg var på Fretex i Bergen i forrige uke og fant både en vinterkåpe, brune støvletter og et kamelfarget skjørt. Tror jeg betalte rundt 600,- for alt. Kupp.

g.

et pust av gangen

Jeg tror vi mennesker er mestere i og ubevisst fylle opp dagene våre. Skyve vekk, ikke lytte, men fungere. Dagene går i ett og plutselig har uken rast unna idet man skal utgi seg på en ny. Vi skal liksom rekke så mye, men hvorfor? Forventninger? Forventninger fra hvem, oss selv?

Det er som om samfunnet vil ha oss i et og samme hjul og skru opp farten. Det siste jeg vil er å være med å springe om kapp i hjulet. Jeg vil leve livet sakte. Ta et pust av gangen.

IMG_2224.JPG

Det er utrolig hvor lite jeg har delt. Jeg har delt mye av mitt ytre; antrekk, hudpleie-rutiner, bygninger av arkitekter og fint interiør. Personen bak all delingen har lært mye. Og jeg tror veien hit er skapt av erfaring. Og takk gud for all erfaring jeg har lært og skal lære.

Ta et pust av gangen.

guri.

framtidstanker

ANNONSE.

Innlegg skrevet i samarbeid med Danske Bank.

Okei.. sparing, fond, pensjon, bsu.. litt kjipt? Enig, men faktisk egentlig ganske spennende og ikke minst viktig!

Dere som følger meg på instagram og andre sosiale kanaler har kanskje fått med dere at jeg deler bilder fra livet mitt både fra leiligheten på Torshov og huset i Trondheim. Jeg pendler mellom to byer, jobber deltid som flyvertinne og heltid som instagrammer og blogger. Leiligheten min i Oslo har jeg vel eid i snart 7 år nå. Det at jeg tidlig kom inn på boligmarkedet skal jeg i tillegg til meg selv, takke min far for, selv om jeg også har spart, hatt en nogenlunde plan på økonomien min og gjort noen fornuftige økonomiske valg. BSU, boligsparing for unge, og sparekonto har jeg hatt i flere år, men hva skjer egentlig med pengene på sparekonto over tid?

Som freelancer er det ikke alltid like lett å få lån. Pengene kommer ikke inn en gang i måneden, som de aller andre fleste jobber, og jeg vet aldri mer en maks 1-2 måneder frem i tid hva jeg egentlig tjener. Derfor er det viktig for meg med en god spareplan og det å sette sparepengene mine på rett sted for å få mest mulig igjen, altså avkastning. Her kommer fondsparing inn. Lite visste jeg om at det å ha sparepengene mine på en sparekonto ikke var lønnsomt. Jeg trodde det var greia, at en ålreit rente på en konto var lønnsomt, og bruke kontoen som en bøffer i mer trange tider. Derfor ble rådgivningsmøtet med Anne og Cecilie i Danske Bank en skikkelig aha-opplevelse. De to er finansielle rådgivere og har mange gode tips om hvordan du får pengene dine til å vokse. Renten på en sparekonto i dag er så lav at den reelt sett er negativ hvis du tenker at du får 1% rente på konto, minus skatt og prisstigning. Det vil si at 100 lappen du har i dag er kanskje verdt 90 kr om 5 år! Ikke akkurat særlig lønnsomt.

Mitt firma er et enkeltmannsforetak og her har man ingen pensjonssparing. Dette må man ta tak i og ordne på egen hånd. Jeg har derfor et månedlig trekk fra min firmakonto, som en gang i fremtiden blir mine pensjonspenger, som går rett inn på fond. Det er ingen garanti for fremtidig avkastning, men historisk sett har aksjefond gitt en veldig god avkastning. Fondssparing er forbundet med risiko og underveis i sparingen vil sparebeløpet kunne svinge i verdi. Derfor er det viktig med litt tidshorisont og is i magen. Det vil si at det du setter inn på fond må helst være penger du ikke behøver før en del år frem i tid. Månedlig sparing jevner ut risikoen fordi man kjøper litt når det går opp og litt når det går ned. Du trenger ikke ha mye penger for å spare/investere, for investering er ofte noen få tusenlapper nok, og for månedlig sparing er en 500 lapp i måneden nok, og du kan selvfølgelig spare til akkurat det du vil.

IMG_0356.JPG

Ved å sette av litt tid for en prat med rådgivere som har kunnskap om investering fikk jeg få et bedre innblikk i fondssparing og har jeg nå plassert deler av sparepengene mine smartere og i tillegg lagt en mer lønnsommere økonomisk plan for fremtiden. Kvinner er i dag underrepresentert på børsen, så tenk over sparepengene dine og bygg din formue for fremtiden.

Guri.

søndag

det er merkelig. Merkelig og fint at du og jeg ser verden helt forskjellig. Det jeg ser på som vakkert ser kanskje du ikke på som vakkert.

Fint at det ikke finnes noe fasit.

via theclassyissue

via theclassyissue

tumblr_pg0wqzQiJv1ux422g_500.jpg

flere av mine favoritter fra MON|SUN

Annonse.

Tenkte jeg skulle vise dere flere av mine favoritter fra MON|SUN. Igjen må jeg trekke frem kroppsskrubben “Time Out Scrub”. Er det en ting jeg er dårlig på er det å huske å skrubbe kroppen. Helt siden forrige blogginnlegg har jeg hatt skrubben i dusjen og bruker den ca 1-3 dager i uken. Så undervurdert og så digg, man blir ren på en annen måte og huden føles friskere og mer mottakelig for fukt etter en skrubb.

Time Out Scrub er 100% vegansk og har en duft av urter og skog - elsker det.

Time Out Scrub er 100% vegansk og har en duft av urter og skog - elsker det.

Kroppen blir så myk, i tillegg er skrubben kremet og inneholder niacinamid, vitamin B5, E og F for å beskytte og bevare hudens balanse. Skrubbkornene er selvfølgelig ikke av plastikk.

Kroppen blir så myk, i tillegg er skrubben kremet og inneholder niacinamid, vitamin B5, E og F for å beskytte og bevare hudens balanse. Skrubbkornene er selvfølgelig ikke av plastikk.

Wooden hours calming oats room diffuser , duftkrukke med lokk lagd av eik som sprer beroligende duft av blant annet sjasmin og fiken. Jeg flytter denne rundt i huset, og har den både med på soverommet, badet og stua. Den sprer akkurat passe med duft, og det liker jeg.

Wooden hours calming oats room diffuser, duftkrukke med lokk lagd av eik som sprer beroligende duft av blant annet sjasmin og fiken. Jeg flytter denne rundt i huset, og har den både med på soverommet, badet og stua. Den sprer akkurat passe med duft, og det liker jeg.

Sunday saviour vitamin & oil bath & shower oil , denne har jeg kun testet i dusjen ettersom jeg ennå ikke har badekar. Men igjen - lukter himmelsk, ikke for mye og ikke for lite. Føles deilig på kroppen og passer så fint inn på badet.

Sunday saviour vitamin & oil bath & shower oil, denne har jeg kun testet i dusjen ettersom jeg ennå ikke har badekar. Men igjen - lukter himmelsk, ikke for mye og ikke for lite. Føles deilig på kroppen og passer så fint inn på badet.

Med vitamin B5 som lindrer, glatter og gløder huden. Inneholder naturlige oljer som gjør huden fuktet. Jeg bruker denne gjerne etter kroppsskrubben  Time Out Scrub .

Med vitamin B5 som lindrer, glatter og gløder huden. Inneholder naturlige oljer som gjør huden fuktet. Jeg bruker denne gjerne etter kroppsskrubben Time Out Scrub.

Alle produktene fra MON|SUN fås kjøpt på  Kicks , er 100% veganske og produsert i Sverige.

Alle produktene fra MON|SUN fås kjøpt på Kicks, er 100% veganske og produsert i Sverige.